Drive Project

Nieuws op gebied van vakantie, vrije tijd, reizen en meer…

Reizen

Dit moet je regelen voor een skivakantie!

De temperaturen zijn de afgelopen dagen behoorlijk gedaald in veel landen en dat zorgt voor sneeuw. In Nederland is er tot nu toe nog geen sneeuw gevallen, maar in andere Europese landen wel. In Nederland hebben we niet veel aan sneeuw, maar in andere landen creëert dit de mogelijkheid om bijvoorbeeld te gaan skiën of snowboarden. Als je binnenkort een reisje naar een skigebied op de planning hebt staan, dan is het erg belangrijk dat je dit goed voorbereidt. In dit artikel gaan we wat dieper in op waar je aan moet denken bij de voorbereiding van een skivakantie. 

Waar ga je overnachten?

Als je van plan bent om deze winter op skivakantie te gaan, dan is het verstandig om alvast te zoeken naar een leuke verblijfplaats. Kies een verblijfplaats die zich dicht bij de skipiste bevindt en voorkom dat je steeds moet reizen met de auto. Een Winterberg hotel dicht bij de piste kun je eenvoudig boeken via het internet. Zo zijn er diverse vergelijkingssites waar je gebruik van kunt maken. Houd er wel rekening mee dat het in veel gevallen goedkoper is om rechtstreeks bij de aanbieder een vakantie te boeken. Dit omdat zij anders commissie af moeten staan aan de tussenpartij. 

Mocht je geld willen besparen op je reis dan kun je het beste kijken voor een van de last minute deals. In veel gevallen bespaar je hier al snel honderden euro's mee. Houd er wel rekening mee dat je ook net te laat kunt zijn voor een reis. In dat geval is het dus niet meer mogelijk om op skivakantie te gaan.

Een skipas kan erg prijzig zijn

Een skivakantie is over het algemeen erg duur. Zo dien je te zorgen voor skischoenen, ski's en een skipas. De meeste Nederlanders kiezen ervoor om de skischoenen en ski's te huren. Dit omdat je er in eigen land geen gebruik van kunt maken. De skipas is verplicht om gebruik te kunnen maken van de piste. In veel gevallen kun je hier geld op besparen door er meerdere in een keer te kopen. Daarnaast is een kinderpas ook goedkoper dan een pas voor volwassen. Onderzoek vooraf via het internet hoe je hier geld op kunt besparen en voorkom dat je onnodig veel geld uitgeeft aan een skipas. Houd er wel rekening mee dat er ook skigebieden zijn waar zoveel mensen komen, dat het nauwelijks zin heeft om dit uit te zoeken.