Drive Project

Nieuws op gebied van vakantie, vrije tijd, reizen en meer…

Algemeen

Een nieuw setje glazen

Veel mensen hebben op enig punt in hun leven een bril nodig. Maar het vinden van de juiste bril kan nog een hele opgave zijn. Hij moet bij jouw stijl passen maar ook bij de vorm van je hoofd. In deze blog bespreek ik de punten waar je rekening mee kan houden als je op zoek bent naar een nieuwe bril. Lees je mee?

Wat vind je mooi?

Er zijn zoveel verschillende stijlen van brillen beschikbaar, van klassieke designs tot moderne en opvallende modellen. Bepaal wat het beste bij je past en welke stijl het beste bij je gezichtsvorm en kledingstijl past. Dit doe je door het een en ander te proberen maar daarnaast weet je vaak al wel wat je mooi vindt omdat je automatisch door die modellen wordt aangetrokken.

Een coat voor je bril

Soms wil je nog een extra laagje op je bril die daarmee een extra functie biedt. Er zijn verschillende lenscoatings beschikbaar, zoals anti-reflectie, stof- en vuilafstotende coatings en coatings die beschermen tegen blauw licht, die laatste is bijvoorbeeld heel prettig omdat het je ogen beschermd wanneer je veel achter een computer werkt.

Het juiste materiaal

Er zijn verschillende opties voor het materiaal van de glazen, zoals glas, polycarbonaat en CR-39. Kies het materiaal dat het beste bij je behoeften past. Bijvoorbeeld, als je een bril draagt terwijl je een sport beoefent, kan polycarbonaat een goede keuze zijn omdat het krasbestendig en licht van gewicht is. Zo zal het dus minder snel kapot gaan want het kan wel tegen een stootje.

Vraag het aan de experts

Maak gebruik van de expertise van een professional. Dit kan zowel online als in een fysieke winkel, het ligt maar net aan je voorkeur. Daarnaast moet je ook je ogen laten meten om de juiste bril met de juiste sterkte te kunnen kiezen. Een oogarts of opticien kan je hierbij helpen en ook in het verdere proces kunnen zij ondersteunen zodat jij de juiste bril kiest.

Een beetje experimenteren

Zoals ik zei, zul je ook een beetje moeten experimenteren om te zien wat goed staat en lekker zit. Neem de tijd om verschillende stijlen te proberen en vraag aan anderen wat zij ervan vinden. Je kan soms online een bril passen of naar een winkel gaan. Zo ga jij misschien uiteindelijk wel voor een vierkante bril dames. Kijk op de website van Charlie Temple voor hun complete assortiment aan brillen.