Drive Project

Nieuws op gebied van vakantie, vrije tijd, reizen en meer…

Algemeen

Financial lease. Voor jou een goede optie?

Leasen is een populaire manier voor mensen om een auto te rijden zonder dat ze de volledige aanschafprijs hoeven te betalen. Zeker in de zakelijke wereld wordt al jarenlang gebruik gemaakt van de optie om een auto te leasen. In dit artikel leggen we je uit hoe het werkt en waar je op moet letten.

Waarom niet kopen?

Leasen is een populaire manier voor mensen om een auto te rijden zonder dat ze de volledige aanschafprijs hoeven te betalen. In plaats daarvan betalen ze een maandelijkse huurprijs voor het gebruik van de auto. Een van de voordelen van lease is dat je de auto kunt gebruiken zonder dat je de volledige aanschafprijs hoeft te betalen. Dit kan handig zijn als je niet over het benodigde budget beschikt om een auto te kopen. Als je overweegt om een auto te leasen, is het belangrijk om te weten wat voor soort lease het beste bij je past. De auto die je least moet natuurlijk wel representatief zijn, en het is belangrijk dat de maandprijs ook in de toekomst goed bij je budget past. Zorg er dus voor dat je even een stap terug neemt als je er voor kiest om een auto leasen, om je financiële situatie van een afstandje te bekijken en te kijken naar de behoefte die je hebt. Neem de tijd om de verschillende opties te vergelijken en bespreek je wensen en behoeften met een leaseverstrekker om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt.

Financial lease

Voor startende ondernemers is er een aantrekkelijke vorm van lease beschikbaar, De Financial lease. De Financial lease heeft als doel om de gebruiker snel eigenaar te maken van het voertuig maar de klant niet in één keer volledige bedrag laten betalen. Op deze manier is het voor Mensen met een klein budget toch mogelijk om een personen- of bedrijfsauto aan te schaffen. Hierbij is het maandbedrag dat je betaalt afhankelijk van de termijn waarin je de auto afbetaalt. De juiste looptijd voor jouw leasecontract zal afhankelijk zijn van je budget en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Daarnaast hangt het er ook vanaf hoe vaak je de auto zal willen vervangen. Financial lease brengt enkele fiscale voordelen met zich mee je hoeft niet altijd voor een gloednieuwe auto te kiezen. Op het moment dat je kiest voor een occasion zal het maandbedrag vaak ook significant lager uitvallen.