Drive Project

Nieuws op gebied van vakantie, vrije tijd, reizen en meer…

Wonen

Het bekleden van een gevel doe je zo

Er zijn steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen om de gevel van hun woning te bekleden. Dat heeft ermee te maken dat de muren langer de warmte vast kunnen houden, maar ook dat je door het bekleden van een gevel kan voorkomen dat gevels beschadigd raken. Hiermee bespaar je op de lange termijn dus erg veel geld, maar ook kan het de waarde van je woning doen stijgen. Het bekleden van een gevel kan erg veel geld kosten en daarom kiezen veel mensen om dit zelf te doen. Wil je dit ook zelf doen, maar heb je geen idee hoe dat moet? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. 

 

Het verzamelen van gevelbekleding

Wanneer je zelf gevelbekleding wilt aanbrengen op de gevel van je woning, dan is het belangrijk om wel over frake gevelbekleding te beschikken. Het kan zo zijn dat gevelbekleding vrij prijzig is, maar je moet er wel rekening mee houden dat je hier jarenlang gebruik van kunt maken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf gevelbekleding te maken, maar het is dan wel verstandig om er rekening mee te houden dat het resultaat niet altijd goed is. 

 

Het bevestigen van gevelbekleding

Gevelbekleding blijft niet uit zichzelf plakken aan de wanden van je woning en daarom is het zeker nodig om gevelbekleding te bevestigen aan de gevel. Het bevestigen van gevelbekleding is niet lastig, maar dit moet wel op de juiste manier gebeuren. Wanneer je gaten gaat boren in de gevel, is het wel zo belangrijk om dit niet in de voegen te doen maar in de bakstenen. Voegen zijn erg gevoelig en dat zijn de bakstenen van je woning niet. Mocht je liever niet gevelbekleding rechtstreeks aan je gevel willen aanbrengen, dan is het natuurlijk ook een optie om een frame te bouwen met western red cedar

 

Waar kun je gevelbekleding aanschaffen?

Wanneer je gevelbekleding nodig hebt, is het wel zo handig om te weten waar je dit het best kunt kopen. Het is namelijk een feit dat niet iedere aanbieder van gevelbekleding ook gevelbekleding van uitstekende kwaliteit aanbiedt. Veel mensen kiezen er daarom voor om gevelbekleding bij een houthandel aan te schaffen en dat is ook de keuze die je zou moeten maken. Houthandels houden zich voornamelijk zelf bezig met het produceren en importeren van verschillende soorten hout. Hierdoor hebben zij meer invloed op de kwaliteit van het eindproduct. Hierdoor is de kwaliteit van hun hout over het algemeen erg hoog.