Drive Project

Nieuws op gebied van vakantie, vrije tijd, reizen en meer…

Algemeen

Op vakantie in eigen land

We vergeten het vaak. Maar op vakantie gaan in eigen land is zo slecht nog niet. We hebben met zijn allen Nederland goed ontdekt in Coronatijd en we zijn allemaal omver geblazen met wat ons eigen kikkerlandje eigenlijk te bieden heeft. Dus laten we wat vaker in Nederland op vakantie gaan. Al is het voor een weekendje. We hebben genoeg te bieden.

 

Er tussenuit in ons eigen land

Je kan er natuurlijk voor kiezen om naar een camping aan zee nederland te gaan. Daar kan je prima vertoeven en als het in Nederland goed weer is, kan het hier ook hartstikke zonnig en warm zijn. En daarom moeten we Nederland absoluut niet uitsluiten. En denk je altijd bij een camping aan het delen van sanitair. Dat hoeft niet. Je hebt namelijk ook camping met prive sanitair. En anders zijn er ook altijd huisjes te huren. Maar laten we even op een rijtje zetten wat er in Nederland allemaal te doen is. Want wanneer we in eigen land blijven. Wil je natuurlijk wel weten wat er allemaal te doen is in het land. 

 

Huur een fluisterbootje in Giethoorn: verzamel vrienden, familie of ga lekker met je gezin fluisterboot varen. Door het idyllische Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een rustgevend uitje op het water, de dag kabbelt…

Ga kanoën door wetlands: dat klinkt als een exotische bestemming, maar die wetlands liggen ‘gewoon’ ten noorden van Amsterdam. De Wetlands Safari start achter Amsterdam Centraal Station en voert je door een oer-Hollands landschap.

Maak een stadswandeling met een gids: hoort een stad bezoeken bij jouw favoriete leuke dingen om te doen, bezoek dan eens een stad met een gids. Het is zo leuk om alle ins en outs te horen én plekjes te ontdekken waar je zelf makkelijk aan voorbij loopt. Kies eens voor 1 van deze 10 steden waar je niet zo snel aan denkt.

Bezoek het Bakkerijmuseum in Hattem: voor jong en oud is dit een van de leukste musea van ons land. Al vaak verkozen door de ANWB tot leukste uitje en niet voor niets. Ga luisteren naar de bakker en je weet waarom!

Beklim de vuurtoren op Texel: met aan drie kanten zicht op zee! Een vakantie op Texel is natuurlijk al leuk. Met de beklimming van de vuurtoren maak je het helemaal af. Op het uiterste puntje in het noorden van het eiland staat de rode eyecatcher, die met 118 treden te beklimmen is. 6 verdiepingen en een waanzinnig uitzicht.

En zo heb je natuurlijk nog meer dingen die je kan doen in Nederland. Maar als jij een weekendje weg, of een vakantie, gaat boeken in Nederland. Kan je dit in gedachten houden.