Drive Project

Nieuws op gebied van vakantie, vrije tijd, reizen en meer…

Algemeen

Wat kun je met die tuin?!

De tuin is een prachtige plek om te genieten van de natuur en om lekker te ontspannen. Maar het kan ook een nuttige ruimte zijn voor allerlei doeleinden, doeleinden waar je misschien helemaal niet aan denkt! In deze blog vertel ik je daarover. Lees je mee?

Gebruik die groene vingers

Veel mensen verbouwen groenten en fruit in hun tuin. Dat is al heel leuk om te doen en het kan echt tot een hobby uitgroeien. Wil je een stapje verder gaan en jezelf nog wat meer uitdagen? Probeer dan eens exotische groenten zoals bamboe of yucca te verbouwen, of kweek je eigen kruiden voor in de keuken.

Dieren in de tuin

Veel tuinen zijn te klein om dieren te houden, tenminste grotere dieren. Maar wat dacht je van insecten in je tuin? Bijen zijn belangrijk voor de bestuiving van onze gewassen, dus waarom geen bijenkasten plaatsen in je tuin? Hiermee steun je niet alleen de bijenpopulatie, maar je kunt ook je eigen honing oogsten.

We gooien niks weg!

Composteren is een geweldige manier om je groente en ‘voedsel’ afval te verminderen (verpakkingen van voedsel daargelaten) en om het te gebruiken als bemesting voor je tuin. Je planten zullen er blij mee zijn. Misschien schaf je wel een heel wormenhotel aan en combineer je de kunst van het composteren en het dieren houden daarmee! Interessant om je in te verdiepen!

Loungen in de buitenruimte

Waarom naar binnen gaan voor een maaltijd als je ook buiten kunt koken? Maak een buitenkeuken met een barbecue of een pizzaoven voor een unieke manier van eten. Schaf mooie tuinmeubelen aan en voor je het weet, zitten jullie (onder een afdakje) in ieder seizoen buiten. De maaltijden van de barbecue zijn heerlijk en het is ook nog eens gezellig. Zorg in de koudere maanden wel voor genoeg warmte door middel van dekentjes of een heater. In de warmere maanden moet je juist zorgen voor verkoeling, bijvoorbeeld door schaduw. Liever gewoon ontspannen? Schaf een tuin loungeset bij Tuinmeubelland aan en plof daar op neer wanneer je maar wilt!

Door deze unieke ideeën toe te passen in je tuin, kun je ervoor zorgen dat je tuin een plek is waar je niet alleen kunt ontspannen, maar ook waar je nuttige dingen kunt doen. Zo wordt de tuin echt een verlenging van je huis met hele interessante doeleinden. Voor je het weet, ben je niet meer weg te slaan uit je tuin!